Weer twee scholen over op Saled LED verlichting

Onlangs heeft Saled twee basisscholen in Beerzerveld voorzien van duurzame LED verlichting. Beide scholen zullen flink gaan besparen op energiekosten en ook de CO2-uitstoot zal worden gereduceerd. Naast de levering heeft Saled ook de installatie van de nieuwe lichtbronnen verzorgd.

Het gaat om basisscholen PCBS De Hoekstee en CBS De Schakel. Beide scholen hebben bewust de keuze gemaakt naar een duurzame en betere toekomst voor zowel de school, als de leerlingen. 

PCBS De Hoekstee
Het energieverbruik van De Hoekstee is stevig teruggedrongen met maar liefst 10.399 kWh per jaar. De nieuwe LED verlichting zal zichzelf terugverdienen binnen 2 jaar en 9 maanden. Daarnaast wordt ook de CO2-uitstoot gereduceerd met 8712 KG per jaar. Dit alles kwam door het plaatsen van 73 led-tubes, 24 panel lights, twee plafonnières, een breedstraler met sensor en vijf vluchtweg armaturen.

CBS De Schakel
De CO2-uitstoot zal in deze school gereduceerd worden met 2695 KG per jaar. Er zal een energiebesparing plaatsvinden van 4762 kWh per jaar. In totaal werden 59 led-tubes, 21 panel lights, achttien downlighters, zeven vluchtweg armaturen en drie breedstralers met bewegingscensor geplaatst. De investering heeft een terugverdientijd van vierenhalf jaar.