School voor de toekomst

Openbare basisschool West en Heutink presenteren op de POF een school voor de toekomst. Op een oppervlakte van maar liefst 135 m2 kunt u Staand en Bewegend leren, Adventure Learning, Binnen buiten leren, Education Scouts, STEM (Science, technology, engineering, and mathematics), de LEGO Education Innovation Studio. Maar ook internet via licht (LiFi) en natuurlijk groen inzake groene schoolpleinen ervaren.

Zelf mouwen opstropen
Openbare basisschool West uit Capelle aan den IJssel is voorloper op dit gebied en al gestart met een school voor de toekomst. “Onze school beschikt over een Integraal Kindcentrum (IKC), een schooltuin, een bibliotheek, een wijkcentrum, twee wetenschap en techniek lokalen, een LEGO Education Innovation Studio en vier ruime lokalen, tot wel 100 vierkant meter,” zegt Johan Hof, docent op o.b.s. West. “Door zelf de mouwen op te stropen, proberen we het onderwijsveld te inspireren en te motiveren.”

Zijn ambitie blijft om ooit een échte school voor de toekomst te mogen bouwen. “In deze High Tech Education Campus willen we graag met bedrijven en geïnteresseerde partijen het onderwijs van de 21ste eeuw verder ontwikkelen. Want met en High Tech Education Campus kunnen we Nederland klaarstomen om tot de top 5 van kenniseconomieën te behoren. Stil blijven zitten is geen optie.”