Nieuws

Technologische ontwikkelingen op facilitair gebied zijn nauwelijks bij te houden. Toch worden van onderwijsinstellingen toekomstbestendige gebouwen en processen verwacht.

Na twee intensieve dagen is de eerste editie van Platform Onderwijs Facilitair een feit. Met veel enthousiasme in het team is het evenement afgesloten. De unanieme mening van alle betrokken partners en exposanten is dat het Platform meer bezoekers verdient.

Prowise ontwikkelt een digitale leeromgeving waarin je als leerkracht precies ziet hoe ver leerlingen zijn, welke meer ondersteuning nodig hebben of juist klaar zijn voor extra uitdaging.

Met het hijsen van de vlaggen is de opbouw van het beursgedeelte van Platform Onderijs Facilitair officieel van start gegaan. Een heerlijk april zonnetje schijnt over De Loods in Nijkerk, waar het organisatieteam van te vinden is.

19 april 2018

RISO is dé onderwijsspecialist op het gebied van veilig, milieubewust en gezond printen. Wij zijn er van overtuigd dat in het onderwijs deze normen essentieel zijn. Inkjet is de toekomst van het printen.

18 april 2018

De kopzorgen van nu zijn de uitdagingen van morgen: volgende week – op dinsdagmiddag 24 april - vindt FM Next Generation plaats.

SchoolSupply brengt de behoefte van de scholier, naar de scholier! De dagelijkse behoefte van de scholieren wordt in zes lades gecategoriseerd en deze worden vervolgens om de drie maanden geoptimaliseerd.

13 april 2018

De technologische ontwikkelingen op facilitair gebied zijn nauwelijks bij te houden. Toch worden van onderwijsinstellingen toekomstbestendige gebouwen en processen verwacht. Met het nieuwe vakevenement Platform Onderwijs & Facilitair (kortweg POF) geven wij u een kijkje in die toekomst.

Openbare basisschool West en Heutink presenteren op de POF een school voor de toekomst.

Het inrichten van een schoolplein moet met grote zorg gebeuren. Kinderen moeten hier fijn en veilig kunnen spelen en sporten. Veiligheid staat dan ook bij alle onderwijsinstellingen hoog in het vaandel. Kunstgrasgigant is gespecialiseerd in het realiseren van een veilige, duurzame omgeving.

Ook Onderwijsland.com, platform voor directie & managementleden uit het Onderwijs, is op 24 en 25 april als exposant aanwezig op de POF.

22 maart 2018

Is jullie school toe aan een nieuwe, frisse en eigentijdse inrichting van de personeelskamer, teamkamer, aula of mediatheek? Worstel je met alles wat daarbij komt kijken? De Leukste Inrichters uit Hoofddorp ontwerpt en realiseert de leukste interieurs voor scholen.

IBIS-MAIN is software die onderwijsorganisaties veel routinematig rekenwerk uit handen neemt bij het opstellen, analyseren en bijsturen van meerjarenonderhoudsplannen (MJOP). Zowel op een werkplek te installeren, als laagdrempelig via een altijd en overal toegankelijke cloudservice te gebruiken.

15 maart 2018

De campus dient te voorzien in excellente draadvrije connectiviteit. Maar waar moet je je nu op focussen als het gaat om technologieën en concepten als wifi, 5G, LoRaWAN, IoT, Smart Campus, LBS, DAS, vast/mobiel integratie, enzovoort?

Voor schoolgebouwen gelden - net als voor andere eigenaars en gebruikers van gebouwen – wettelijke verplichtingen ten aanzien van energiebesparing. Voor nieuwbouw gelden vanaf 2020 de zogenaamde BENG eisen.

Gemeentewerf.nl - de marktplaats voor de buitenruimte - is gestart in 2003. 15 jaar later is de "werf" uitgegroeid tot een platform met een zeer divers productaanbod.

Hoe kies je als schoolbestuur bij nieuwbouw en renovatie als de toekomst van het onderwijs ongewis is en je investeert voor 20 tot 40 jaar? Hoe komt het dat we nu vaak ontevreden zijn over de huidige gebouwen in het basisonderwijs die 20-40 jaar geleden neergezet zijn?

Één van de belangrijkste kernwaarden van TransQuest is om mensen ècht te zien. Mensen laten voelen dat ze gezien worden. Mensen doen er toe! Voor een gastvrij onthaal (“Fijn dat je er bent”), maar ook voor uw eigen veiligheid (“In geval van nood weten wij u te vinden!”).

Platform Onderwijs Facilitair en Startpunt Onderwijs hebben recent een belangrijke samenwerking bereikt.

Schoon is van Nadine en Leroy, die stiekem snoepen in de collegezaal.

Pagina's